Isolatieglas laten plaatsen

In de glasbranche wordt er onderscheid gemaakt tussen enkel glas en dubbel glas, ook wel isolatieglas. Enkel glas (floatglas) wordt algemeen toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. Dit glas wordt binnen en buiten gebruikt, meestal in een isolerende eenheid. Door middel van een oppervlaktecoating kan het glas zon- of warmtewerend worden gemaakt. Wij kunnen in deze categorie ook figuurglas of draadglas leveren.

Kortom, voor glas in Antwerpen of omstreken neemt u contact met ons op. Dit doet u door te bellen naar 03/665.18.66 of door ons contactformulier in te vullen.

Isolerend dubbel glas: HR+ en HR++

Isolatieglas is zeer energiebesparend. Bij enkel glas koelt de warme lucht binnenshuis af; er treedt condensatie op en het glas geeft warme lucht door naar buiten. U verliest daarbij veel warmte. Bij isolatieglas wordt het glas dubbel uitgevoerd met een laag lucht (HR+) of een edelgas (HR++) ertussen. Omdat lucht en gas een hoge warmteweerstand hebben, wordt er minder warmte naar buiten doorgegeven. Hierdoor zult u minder warmteverlies en dus minder stookkosten hebben. De nieuwe generatie HR+ en HR++ isolatieglas is geluidswerend, zonwerend en door de sterkte van het glas werkt het inbraakpreventief. Wij kunnen elke soort isolatieglas leveren.

Veiligheidsglas is ook te krijgen in een isolerende vorm. Het glas is tot vijf keer sterker dan vensterglas van dezelfde dikte. Als veiligheidsbeglazing breekt, valt het uit elkaar in kleine stukjes, zoals bij de zij- en achterruit in een auto. De kleine stukjes kunnen geen diepe wonden veroorzaken. Het wordt voornamelijk gebruikt in tochtdeuren en buitenpuien.